AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Nikolaus Meyer-Landrut INDEPENDENT proje alanını gezdi

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Boğaziçi Üniversitesi İstanbul Mikroyosun Biyoteknolojileri Araştırma ve Geliştirme Birimi'ni ziyaret etti.

Biyoekonomi Odaklı Kalkınma için Entegre Biyorafineri Konsepti (INDEPENDENT) Projesi Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Berat Haznedaroğlu ziyarete katılan AB delegasyon heyetine Avrupa’nın ilk karbon negatif biyorafinerisi olma özelliğine sahip tesisle ilgili bilgi verdi.

Ziyaret sırasında Dr. Öğretim Üyesi Berat Haznedaroğlu, INDEPENDENT Projesi ile enerji ve sağlık başta olmak üzere gıda, tarım, hayvancılık ve çevre sektörlerinde kullanılmak üzere elde edilmesi hedeflenen biyoyakıt, fonksiyonel gıda, biyo-gübre başta olmak üzere 11 farklı alg (yosun) tabanlı biyoteknolojik üründen örnekler sundu.

Boğaziçi Üniversitesi'nin 1 milyon metrekarelik alanı kapsayan Kilyos’taki Sarıtepe Kampüsü, 2010 yılında alınan sürdürülebilir kampüs kararının ardından "Yeşil Kampüs" çalışmalarıyla kendine yetebilen bir yer haline geldi. Proje kapsamında hedef, sektörler başta olmak üzere petrokimya, kozmetik, tekstil gibi alg tabanlı ürünlerin kullanıldığı birçok farklı alanda faaliyet gösteren KOBİ’ler için Ar-Ge kapasitesi artırma ve teknoloji geliştirmeye yönelik danışmanlık hizmetleri sağlandığı belirtildi. Dr. Ögretim Üyesi Berat Haznedaroglu, AB Türkiye Delegasyon Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut’a tesisi bizzat gezdirip yapılan projeler hakkında bilgi verdi.

BÜN Teknopark A.Ş. ve Boğaziçi Üniversitesi ortaklığında yürütülen INDEPENDENT Projesi, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti mali işbirliği çerçevesinde finanse edilen ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında gerçekleştiriliyor.

Bu web sitesi Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin mali desteğiyle üretilmiştir. Web sitesinin içeriğinden sadece projeyi yürüten BÜN Teknopark A.Ş. sorumlu olup, hiçbir şekilde Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin görüşlerini yansıttığı şeklinde yorumlanamaz.