Avrupa'nın ilk karbon negatif biyorafinerisi açıldı

Açılış etkinliği 7 Ocak 2022'de Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut'un katılımıyla gerçekleştirildi.

Sürdürülebilir kaynaklar arasında özel ve önemli bir yere sahip alg (yosun) biyokütlesinden Türkiye’nin lokomotif sektörlerine yönelik biyo-jet yakıtı gibi yüksek katma değerli, çevre dostu, yenilikçi ürün ve teknolojilerin geliştirilmesi üzerine odaklanmış olan INDEPENDENT Projesi’nin açılış etkinliği, 7 Ocak 2022 Cuma günü saat 10:30’da Boğaziçi Üniversitesi’nin Kilyos’ta bulunan Sarıtepe Kampüsü’nde gerçekleştirildi.

INDEPENDENT Projesi'nin biyorafinerisinin resmi açılışı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Fatih Dönmez, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Sayın Nikolaus Meyer-Landrut ve Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, TÜBİTAK Başkanı Sayın Prof. Dr. Hasan Mandal'ın katılımıyla yapıldı.

BÜN Teknopark A.Ş. ve Boğaziçi Üniversitesi ortaklığında yürütülen INDEPENDENT Projesi, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti mali işbirliği çerçevesinde finanse edilen ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında gerçekleştiriliyor.

Fotoğraf Galerisi

Bu web sitesi Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin mali desteğiyle üretilmiştir. Web sitesinin içeriğinden sadece projeyi yürüten BÜN Teknopark A.Ş. sorumlu olup, hiçbir şekilde Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin görüşlerini yansıttığı şeklinde yorumlanamaz.